Robotik Kodlama; genellikle makine , elektronik cihazlar, akıllı telefon ve bilgisayar gibi cihazlara açık kaynaklı programlarla neler yapılabilmesi işidir. Anlayabilecekleri bir dille (metin tabanlı veya blog tabanlı kodlama programları ile) sistemlerine yüklenmesi işidir.
Robotik Kodlama Eğitimi çocukların okuma yazma öğrendikleri andan itibaren başlayabilen en verimli öğrenme dönemi 5-12 yaş aralığıdır. Bu yaşlarda başlanan kodlama eğitimi, çocukların zihinsel gelişimlere en açık oldukları dönem olduğu için kalıcılığı da daha yüksektir. Elbette daha sonraları da robotik kodlama eğitimi alınabilir. Amacı; küçük yaşlardan itibaren çocuklara algoritmik ve analitik düşünme becerileri kazandırmaktır. Bu bu sayede çocukların problem çözme yetilerinde büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Günlük hayatlarında da karşılarına çıkabilecek sorunları kolaylıkla çözebilmektedirler.
Robotik Kodlama Eğitimimiz Neleri Kapsar?
- Öncelikli olarak Doc robotu yer yön kavramları ve algoritma kavramları öğretilmektedir.
- Code.org kurslarından yaşına ve seviyesine uygun kurslar ile komutları sıralı ve düzgün bir şekilde kullanması sağlanmaktadır.
- Her kursun sonundaki oyun laboratuvarlarında, kurs içerisinde öğrendikleri kodlarla özgün bir çıktı oluşturmaları sağlanır.
- Kodu Game Lab üç boyutlu oyun tasarımı programı tanıtılıp ve burada da çocuklara önce örnek tasarımlar yaptırılıp daha sonra serbest etkinliklerle diledikleri gibi yeni tasarımlar yapmalarına olanak sağlanmaktadır.
- Tincercad 3D programı tanıtılır ve burada örnek tasarımlardan sonra öğrencilerin kendilerinden materyal tasarlamalarına öncülük edilmektedir.
- Lego Wedo ile yeni tasarımlar yaptırılıp sistem üzerinden yapılan tasarımların kodlanması sağlanır.
- M Block programı tanıtımı, sabit ve değişken kavramları, döngüler, koşullu döngüler, mantıksal ve matematiksel operatörlerin kullanımı. Örnek kodlamalar, animasyonlar, oyunlar, özgün tasarımlar yapılır.
- M Bot robot tanıtımı kodlanması yapılmaktadır.
- İleri sevilerde temel elektronik bilgisi verilmektedir.
- Sanal ortamda örneok devreler kurulmaktadır.
- Arduino setlerin incelenmesi ve tanıtımı
- Arduino ile örnek devreler kurma , kodlama ve çalıştırma
- Yeni farklı tasarımları kodlama, yükleme ve çalıştırma
Sonuç olarak bizler Campüs Akademi ailesi olarak Adana Robotik Kodlama Eğitimimizde; programların kullanımı öğrenmeleri çocuklara planlı , algoritmik çalışmanın önemini kavratacaktır. Her programın seviye sonlarında yapmaya çalıştıkları özgün tasarımlarla analitik ve yaratıcı düşünme becelerini üst sevilere taşınması hedeflenmektedir. Tüm bu beceriler gerçek hayatlarında kendilerine meslek seçiminde yardımcı olur. Karşılarına çıkan problemleri kolaylıkla çözmelerini sağlar.
Daha detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayarak ilerleyebilirsiniz…