Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi İle Zihinsel Gelişim
Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi ile zihinsel gelişim sağlanmaktadır. Akıl ve Zeka Oyunları Eğitiminde oynanan oyunlarla birlikte üç boyutlu düşünme becerileri ve analitik düşünme becerileri gibi zihinsel becerileri içerir. Ayrıca ilişkiler kurmayı, mantıksal akıl yürütmeyi ve görsel hafızayı geliştirmeyi amaçlar. Çocukların sayı, şekil, renk gibi kavram bilgileri edinme, gruplama, sıralama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme becerini geliştirerek zihni aktif ve zinde tutar, planlı davranma, çok yönlü düşünmeyi sağlar. Pek çok oyun odaklanma ve konsantrasyonu gerektirdiği için günümüz çocuklarının temel problemi olan odaklanamama sorununu da bertaraf eder.
Campüs Akademi olarak zekayı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir model olan çoklu zeka kuramı benimsenilmektedir. Kuramın teorisyeni Howard Gardner; bilişsel yeteneklerin geniş bir yelpazeden oluştuğunu ve aralarında sadece çok zayıf bir korelasyonun bulunduğunu savunmaktadır. Bunlar;
- Sözel / Dilsel Zeka
- Bedensel / Kinestetik Zeka
- Mantıksal / Matematiksel Zeka
- Görsel / Mekansal Zeka
- Müzikal / Ritmik Zeka
- İçsel / Kişiye Dönük Zeka
- Sosyal / Kişilerarası Zeka
- Doğacı varoluşsal Zeka
gibi sekiz zeka alanını kapsamaktadır. Campüs Akademi olarak Akıl ve Zeka Oyunları Eğitiminin Bilişsel Gelişime Katkısı nı en üst düzeye çıkarmak hedeflenmektedir. Zeka ve akıl oyunları çocukların bilgi ve becerideki gelişimlerini ortaya çıkaran üç temel alanı aktive etmektedir. Bunlar; bilişsel (zihinsel aktivite), duyuşsal (duygusal aktivite) ve psikomotor (fiziksel aktivite) alanlardır. Zeka ve akıl oyunlarından farkındalığı artırın.
Akıl ve Zeka Oyunları İle Gelişim
Çocuğun nicelik, şekil, renk, gruplama, sıralama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme gibi kavramsal bilgileri özümseme yeteneğini geliştirerek zihni aktif ve ilgili tutar, planlı davranış ve çok boyutlu düşünmeyi sağlar. Pek çok oyun yoğun konsantrasyon ve konsantrasyon gerektirdiğinden günümüz çocuklarının temel sorunu olan konsantre olamama sorununu da ortadan kaldırmaktadır. Çocukların duygusal düzeyde zeka ve akıl oyunları edinmeleri Özellikle rakip ve grup oyunları, sosyalleşmeyi, özgüveni, kurallara saygıyı, değerlere saygıyı, sabır ve iletişim becerilerini, kendini iyi ifade edebilmeyi, uyumu, zafer ve zafer arasındaki farkı bilmeyi geliştirerek bireylerin toplumdaki statülerini yükseltmelerine yardımcı olur. hayatta yenilgi ve yenilgi karşısında yorulmadan mücadele etmeye devam eden kişi.
Psikolojik düzeyde zeka ve akıl oyunları edinme El-göz koordinasyonu, dikkat, denge ve reaksiyon hızını düzenleme yeteneğini geliştirerek çocuğun potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunur. Psikomotor yetenekleri gelişmiş olanlardan iyi bir cerrah veya sanatçı çıkar. Akıl ve beyin oyunları, uzmanlar tarafından geliştirilmiş ve farklı beyin bölgelerinin çalışmasına izin veren oyunlar olarak tasarlanmıştır. Bu oyunlar sayesinde çocukların yetenekleri erken yaşlardan itibaren keşfedilebilmektedir. Eksiklikleri fark etmek ve çok geç olmadan geliştirmek için eğitim planlaması yapılabilir. ABD’nin Berkley Üniversitesi’nden Dr. Slivia’nın zeka ve akıl oyunlarının çocukların beyin gelişimi üzerindeki olumlu etkileri üzerine yaptığı araştırma, oyun oynayan çocukların IQ puanlarını gözlemledi, entelektüel oyun yaklaşık 13 puan arttı. -2 saat haftada iki kez.
Akıl ve Zeka Oyunlarının Faydaları
- Zekayı aktif tutarak öğrenmeyi kolaylaştırır.
- Planlı hareket etme becerisi kazandırır.
- Öngörüyü güçlendirir.
- Yeni yetenekler edinmeyi sağlar.
- Unutkanlığa iyi gelir.
- Konsantrasyonu yükseltir.
- Çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirir.
- Yeteneklerin sınırını tanımayı sağlar.
- Araştırmacı yeteneğini geliştirir.
- Ezbercilikten uzaklaştırarak araştırmacı bir kişilik kazandırır.
- Başarısızlıklarda yılmamayı ve tekrar denemeyi öğretir.
- Kuralları anlamayı ve öğrenmeyi sağlar.
- Sistemli düşünme alışkanlığını kazandırır.
- Boş vakitlerin hem eğlenme hem de öğrenme ile geçmesini sağlar.
Campüs Akademi’de çocuklarımızın gelişimini her alanda takip etmekteyiz. Akıl ve Zeka Oyunları Eğitimi ile birlikte; Robotik ve Kodlama Eğitimi, BİLSEM Sınavlarına Hazırlık Eğitimi, Dikkat Güçlendirme ve Zihin Geliştirme Eğitimi, Mental Aritmetik Eğitimi, Çocuk Yogası Eğitimi, GETAP (Gelişim ve Takip Programı) Eğitimi ve Anlayarak Hızlı Okuma gibi eğitimlerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımızın ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Gittikçe büyüyen ailemizde yeni çocuklarımızla beraber devam edebilmek, daha çok çocuğumuzun hayatına dokunabilmek için sizleri de atölyemize bekleriz.
Daha detaylı bilgi için;
Bizlere ;
0 (537) 776 6262
0 (535) 977 0407
numaralı irtibat hatlarımızdan ulaşabilirsiniz…
E-POSTA:
ADRES:
Yurt mahallesi, 71555 sk. Süleyman demirel bulvarı göl vadisi sitesi A blok asma kat no:1 / 101 çukurova /Adana adresinden ulaşabilirsiniz.
WEBSİTE :
INSTAGRAM ADRESLERİ :
. campus_akademi
. adanaailedanismamerkezi
. adanagetapuygulamamerkezi