Çocuk Yogası Eğitiminde Asanaların Önemi
Çocuk Yogası Eğitiminde asanaların önemi çok büyüktür. Asana duruş anlamına gelmektedir. Bireyin bir pozda uzun süre oturabilme yeteneği onu meditasyona hazırlarken enerji kanalları da aktifleşir. Asanalar omurga esnekliğini arttırır. Omurganız ne kadar esnekse o kadar gençsiniz. Asanalar ile birey tavşanın hızına ,kaplumbağanın sakinliğine ve sabrına, aslanın korkusuzluğuna, köpeğin sadakat ve ruha teslimiyetine, kedinin esnekliğine, çekirgenin uyanıklığına, çitanın çevikliğine ,kuğunun zarifliğine, kaplanın gücüne, devenin dayanıklılığına, ağacın dengesine, verimliliğine ulaşır.
Çocuk Yogası Eğitiminde çocuklarımızın fiziksel sağlıkları için iyi bir konumda olmaları çok önemlidir. İleride bel ağrıları ve ağrıları yaşamamak için gençliğimizde bazı önlemler almalıyız. Çünkü rolün yapısal olmayan eğriliğinin kaynakları; görme bozuklukları, obezite, ağır sırt çantaları, kötü uyku, uygun olmayan yatak seçimi, teknolojik aletlerle uzun süre harcanması, çocuk için uygun olmayan masa ve sandalyelerin kullanılması olarak ifade edilebilir. uzunluk. yoga yapan çocuklarda duruş bozukluğu görülme sıklığı, diğer çocuklara göre daha azdır. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için çocuklarımızı mutlaka spora yönlendirmeliyiz.
Asanalar Ne Zaman Yapılmalı ?
- Yemeklerden 2 saat sonra.
- Gün doğmadan önce ve güneşin batmasına yakın.
- Düzenli olarak aynı saatte ve aynı yerde.
- Çalışmadan hemen sonra duş alınmamalı ve çalışma sırasında su içilmemeli.
- Hemen ardından aktif spor yapılmamalı .
- Güneş altında yapılmamalı.
- Temiz ,havadar,sessiz yerde yapılmalı.
- Beden zorlanmamalı.
- Ne kendimiz ne de başkaları ile yarışılmamalı.
Ayakta Yapılan Asanalar Nelerdir?
- Tadasana (Dağ Duruşu)
- Ardha Kati Çakrasana Duruşu
- Ardha Çakrasana Duruşu
1-Vücudun düzgün durmasına yardımcı olur.
2-Kalçaları açar ,bacakları tamamen esnetir.
3-Sırtı güçlendirir ,hareket yeteneğini arttırır.
4-Sindirim ve boşaltım sistemine iyi gelir.
5-Bacak ,bel ,omuz, kol, boyun kaslarını güçlendirir.
6-Bedenin genel duruşunu güçlendirir.
7-Sırt kaslarını güçlendirdiği için meditasyon oturuşlarında yardımcı olur.
Omurgayı Döndürerek Yapılan Duruşlar Nelerdir?
- Vakrasana
- Mariçyasana
- Matsyendrasana
Faydaları;
1-Omurga sağlığı için önemli duruşlardır.
2-Kundalini enerjisinin hızlıca yükselmesini önler.
3-Bedende, yaşamda ve ruhsal dünyamızdaki tutulmaları çözer
Arkaya Eğilerek Yapılan Duruşlar
- Bhucangasana
- Şalabhasana
- Dhanurasana
Faydaları;
1-Dünya ile yüzleşmeyi sağlar.
2-Canlandırıcıdır.
3-Göğsü genişletir, solunumu destekler, hayatı kucaklamayı temsil eder.
4-Arkaya bükülmekte zorlanan insanlar hayatla yüzleşmekten ve kendilerini başkalarına sevgiyle adamaktan korkarlar.Bu korkular iç güdüseldir.
Omuz Duruşları
Ters duruşlardır.
- Setu Bandhasana
- Sarvangasana
- Hala sana
Faydaları;
1-Tiroid ve paratiroid bezlerini çalıştırır.
2-Kemik erimesini önler.
Dikkat edilmesi gereken; Tiroidi alınmış kimselerde uzun durulmamalıdır.
Çocuk yogası aşamalarının (duruş pozları) ve nefes çalışmalarıyla kontrollü bir şekilde oyun sallaştırılarak çocuk dünyasına taşınmasıdır. Çocuk yogasında amaçlanan ise beden –akıl- ruh uyumunu dengelemek ve çocuğun bu denge ile yaşamasına devam etmesini sağlamak. Çocukların doğru nefes alıp verme, vücutlarındaki esnekliği koruma, enerjilerini daima bünyelerinde barındırma gibi pek çok fiziksel yönde katkı sağlamaktadır.
Yoga duruşları sırasında ders içerisinde yapılmış olan düzenli nefes çalışmaları sayesinde vücudun nefes kapasitesini artırmayı öğrenip odaklanma becerisini zihin gevşeme, yaratıcılık, duyarlılık ve merak duygularını bilinçli olarak geliştirir. Tüm hareketler yavaş yavaş yapılır, sürekli olarak nefese dikkat edilir ve çeşitli oyunlar da sürece dahil edilerek çocukların hayal güçlerini kullanabilecekleri bir pratiğe dönüşür.
Klasik yoga pozlarının çocuk anatomisi ve fizyolojik gelişimini ele alarak eğlenceli ve disiplinli yoga uygulamaları içerir. Çocuklarda sık rastlanan dikkat eksikliği gibi durumlarda eğlenceli bir çözüm olabilir. Campüs Akademide öncelikli olarak eğlenmelerini hedefleyen çocuk yogası seansları önceden belirlenip bir temaya ilişkin pratik bilgileri ve ilgili yoga pozlarını çocuklara deneyimlemek amaçlanmaktadır.
Campüs Akademi’de çocuklarımızın gelişimini her alanda takip etmekteyiz. Çocuk Yogası Eğitimi ile birlikte; Robotik ve Kodlama Eğitimi, BİLSEM Sınavlarına Hazırlık Eğitimi, Dikkat Güçlendirme ve Zihin Geliştirme Eğitimi, Akıl Zeka Oyunları Eğitimi, Mental Aritmetik Eğitimi, GETAP (Gelişim ve Takip Programı) Eğitimi ve Anlayarak Hızlı Okuma gibi eğitimlerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımızın ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Gittikçe büyüyen ailemizde yeni çocuklarımızla beraber devam edebilmek, daha çok çocuğumuzun hayatına dokunabilmek için sizleri de atölyemize bekleriz. Daha detaylı bilgi için;
Bizlere ;
0 (537) 776 6262
0 (535) 977 0407
numaralı irtibat hatlarımızdan ulaşabilirsiniz…
E-POSTA:
ADRES:
Yurt mahallesi, 71555 sk. Süleyman demirel bulvarı göl vadisi sitesi A blok asma kat no:1 / 101 çukurova /Adana adresinden ulaşabilirsiniz.
WEBSİTE :
INSTAGRAM ADRESLERİ :
. campus_akademi
. adanaailedanismamerkezi
. adanagetapuygulamamerkezi