Günden güne önü alınamayan bir teknolojik gelişim evresinde yaşıyoruz. Teknolojinin hüküm sürdüğü günümüzde Robotik ve Kodlama Eğitiminin önemi oldukça yüksektir. Hal böyle olunca teknoloji, günlük yaşamın yanı sıra mesleki alanları da şekillendirmeye başlamaktadır. Teknolojinin gelişimiyle birlikte günümüzde geleneksel meslek alanlarının yerini yenilikçi ve inovatif meslek dalları almaktadır. Kodlama sistemleri sayesinde geleceğin oyun, program, uygulama, makine ve robot aygıtları geliştirilmektedir. Özellikle teknoloji çağında robotik kodlamaya ilişkin sistemlerinde önemi yüksektir. Gün geçtikçe artışa geçen yapay zeka sistemleri sayesinde kod ve programa ilişkin mesleklerin de önü açılmaktadır. Kodlamayı öğrenmeye başlayan çocukların geleceğe yönelik kariyer olanakları da oldukça geniştir.
Erken yaşta Robotik ve Kodlama Eğitimi alan çocuklar uygulama ve programlar ardındaki dünyayı gözlemleyebilmektedir. Uygulamaların arka planında bulunan düşünce, çalışma, mantık ve sonuç etrafında düşünen çocukların yaratıcı zekası da gelişim göstermektedir. Programların ardında yatan hikayeyi düşünen çocukların hayal gücü ve zeka yönünden gelişimi de kaçınılmazdır. Böylece robotik kodlamanın çocukların hayal gücü, yaratıcılık, zeka, özgüven ve ileri görüşlülük alanında gelişimini gözlemlemekte kaçınılmazdır.
Robotik ve Kodlama Eğitimi Seviyeleri
- Başlangıç Seviyesi
Öğrencilerin ilk robotlarını yapma sürecidir. Basit robot montaj bilgisini kazandırılır ve elektrik elektronik yapısının prensiplerini öğretilir. Öğrenciler ayrıca LED, Zil, DC Motor gibi birçok bileşeni ve sensörlerin basit fonksiyonlarını öğreneceklerdir. Robot montajı dışında, robotlarını programlamayla doğrudan kumanda edebilecekler.
- Orta Seviye
Başlangıç düzeyindeki mantıksal düşünme yeteneğini ve hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca, robot bilimi alanında yaygın olarak kullanılan servo motor ve kızılötesi sensörün çeşitli uygulamaları da bu kursta öğretilecektir.
- İleri Seviye
Öğrenciler robotlarını geliştirmek ve onlarla oynamak için birlikte çalışacaklar. Bu süreç dayanışma ruhunu geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Öğrenciler yeni geliştirilen yüksek-hızlı DC Motor ve çeşitli sensör tahtalarıyla büyük motorları birleştirme yeteneğine sahip olacaklardır. Çocuklarınızın ilgi duydukları, merak ettikleri çalışmaları deneyerek, üreterek öğrenmeleri ve Akademik Başarılarını Artırmak için Sizde Campüs Akademi‘yi ziyaret edin.
Birbirinden farklı ve birbirini tamamlayan hedef davranışları kazandırabilmek için ders aralarında mantık muhakeme ve strateji gerektiren zeka oyunları oynatılmaktadır . Zeka geliştirme ve takip merkezi olarak çalışan Campüs Akademide çocuklarımızın kendi yetenek ve becerilerine göre farklı eğitim programları bulunmaktadır . GETAP, Robotik ve Kodlama Eğitimi, Anlayarak Hızlı Okuma, Dikkat Geliştirme, Mental Aritmetik , BİLSEM sınavlarına hazırlık eğitimleri bulunmaktadır.
Daha detaylı bilgi için bizlere aşağıdaki iletişim numaralarından ulaşabilirsiniz.
0 (537) 776 62 62
0 (535) 977 04 07