Robotik ve Kodlama Eğitimi İle Matematiksel Hafıza
Robotik ve Kodlama Eğitimi ile matematiksel hafıza gelişimini de büyük oranda arttırmaktayız. Matematiğin ve kodlama kavramlarının hayatımızdaki yeri tartışılmaz ama biz sizinle matematiğe farklı bakmak istiyoruz. Çocukların oynarken açıları öğrenmesine izin verin. Gerçekten zor mu? Teknolojinin içinde doğan çocuklarımız için hiçbir şey zor değildir. Şu anda tablet kullanmayı bilmeyen anaokulu yok denecek kadar az. Amaç elbette teknolojiyi iyi kullanmak, öğretime entegre etmek ve mümkün olan en yüksek verimi elde etmektir. Bu yüzden şimdiki kuşağa şanslı diyoruz. 21. yüzyıl dünyasında öğrencilerimize çeşitli yetenekler kazandırmalıyız fakat bunları kazandırırken kendimizi de sorgulamalıyız. Sınıflarımızı daha yenilikçi daha keyifli hale getirmek bizim elimizde! Önce kendiniz sonra öğrencileriniz çocuklarınız için kodlama öğrenmelisiniz. Zaten bir öğretmen olarak daha kaliteli, kalıcı, eğlenceli öğrenmeden başka ne isteriz ki! Kodlamayla bunu çok güzel yapabileceğimizi gördüm. Önemli olan bir adım atmak.
21. yy becerilerinden olan Robotik ve Kodlama Eğitimi ile matematiğin entegrasyonu sağlanarak çocuklar için eğlence ile matematik öğretimi bir araya getirilmiştir. Eğitim uzun soluklu bir program içermektedir. Çocuklarımıza öncelikle Robotik ve Kodlama Eğitimi anlatılmaktadır. Sonrasında matematiğin kodlama ile öğretimi gerçekleştirilmiştir. Kodlama eğitimi çocuklarda analitik düşünme becerileri, sistematik düşünebilme, yaratıcılık, problem çözme, üretebilme, matematik gibi daha birçok beceriyi kazandırır. Bunların yanında programlamanın temelini eğlenceli ve sağlam bir şekilde öğrenmek gelecekte sizlere yazılım dünyasının kapılarının açılması için ilk adım olabilir.
Matematik dersinde kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim Terbiye Kurulu (2018) tarafından hazırlanan ders kazanımları dikkate alınarak “üçgen, kare ve dikdörtgen” konusu 13 kazanıma bölünmüştür. Kodlama programlarından yaş seviyesine uygunluğu, görsel, işitsel, eğlenceli ve kullanımı kolay bir ara yüze sahip olması, aynı zamanda çevrimdışı da çalışabilmesi özelliği ile M Blok veya Scratch programı tercih edilmiştir. Matematik kazanımları ME Blok Scratch programında algoritma haline getirilerek projeye dönüştürülmüştür. Projeleri yaparken matematiği de öğreneceğiniz, kazanımları keşfedeceğiniz eğlenceli bir yolculuk sizleri beklemektedir.
Robotik ve Kodlama Eğitimi ile değerli öğrencilerimizin 21.yy becerilerinden olan kodlamayı sınıflarına taşımaları, derse entegre etmeleri ve ilgisi olan velilerin ise evde ya da iş yerlerinde internete ihtiyaç duymadan kolaylıkla kendilerinin ya da çocuklarının eğitimi için kullanmaları ile teknolojinin olumlu yönlerinden faydalanmalarına katkı sağlaması amaçlanmıştır.
Robotik ve Kodlama Kazanımları Nelerdir?
- Algoritma kurma ve kurulan algoritmayı kodlama
- Hesaplamalı düşünme temelinde analitik düşünebilme
- Programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilme
- Problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşma
- Olaylara ve problemlere farklı bakış açılarıyla bakabilme
- Sistemli ve yaratıcı düşünebilme
- Gerçek bir programlama dilini öğrenme gibi kazanımlara kodlama ile sahip olursunuz.
Robotik ve Kodlama Atölyemizde çocuklarımızın motor kabiliyetlerinin gelişmesine ve mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olacağız. Bu yeteneklerin daha eğlenceli bir şekilde öğrenebilmeleri için robot setlerimiz ile çocuklarımızın eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek yeteneklerini geliştireceğiz. Bu setler ile çocuklarımızın sadece motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir. Setlerin, programlanabilir olmaları sebebiyle çocukların algoritma mantığını da kavramalarını sağlamaktadır.
Robotik ve kodlama atölyemizi her öğrenciyi ayrı ayrı önemseyerek, sınıfın ilerlemesine kolayca ayak uydurabilecek şekilde tasarlandık. Eğitmenlerimiz öğrencilerle birlikte her hafta bir robot yaparak ve yaptıkları robot üzerinden çeşitli projeler sergileyerek öğrencilerin yaratıcılığını ve uygulama yeteneğini geliştirecekler.
Robotik ve Kodlama Eğitimi Seviyeleri
- Başlangıç Seviyesi
Öğrencilerin ilk robotlarını yapma sürecidir. Basit robot montaj bilgisini kazandırılır ve elektrik elektronik yapısının prensiplerini öğretilir. Öğrenciler ayrıca LED, Zil, DC Motor gibi birçok bileşeni ve sensörlerin basit fonksiyonlarını öğreneceklerdir. Robot montajı dışında, robotlarını programlamayla doğrudan kumanda edebilecekler.
- Orta Seviye
Başlangıç düzeyindeki mantıksal düşünme yeteneğini ve hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca, robot bilimi alanında yaygın olarak kullanılan servo motor ve kızılötesi sensörün çeşitli uygulamaları da bu kursta öğretilecektir.
- İleri Seviye
Campüs Akademi’de çocuklarımızın gelişimini her alanda takip etmekteyiz. Robotik ve Kodlama Eğitimi ile birlikte; Çocuk Yogası Eğitimi, BİLSEM Sınavlarına Hazırlık Eğitimi, Dikkat Güçlendirme ve Zihin Geliştirme Eğitimi, Akıl Zeka Oyunları Eğitimi, Mental Aritmetik Eğitimi, GETAP (Gelişim ve Takip Programı) Eğitimi ve Anlayarak Hızlı Okuma gibi eğitimlerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımızın ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Gittikçe büyüyen ailemizde yeni çocuklarımızla beraber devam edebilmek, daha çok çocuğumuzun hayatına dokunabilmek için sizleri de atölyemize bekleriz. Daha detaylı bilgi için;
Bizlere ;
0 (537) 776 6262
0 (535) 977 0407
numaralı irtibat hatlarımızdan ulaşabilirsiniz…
E-POSTA:
ADRES:
Yurt mahallesi, 71555 sk. Süleyman demirel bulvarı göl vadisi sitesi A blok asma kat no:1 / 101 çukurova /Adana adresinden ulaşabilirsiniz.
WEBSİTE :
INSTAGRAM ADRESLERİ :
. campus_akademi
. adanaailedanismamerkezi
. adanagetapuygulamamerkezi