Yaz Dönemi Robotik ve Kodlama Eğitimi
Yaz dönemi Robotik ve Kodlama Eğitimi ile yaz boyunca çocuklarımızın zamanlarını verimli geçirmesini isteyen velilerimiz için Robotik Kodlama Eğitimi tercihlerin başında gelmektedir. Sizlerde çocuklarınızın üç aylık tatilini sadece dinlenerek ya da ekran başında geçirmesini istemiyorsanız Campüs Akademi‘de Robotik ve Kodlama Eğitimi ile destekleyebilirsiniz. Campüs Akademide Robotik Kodlama Eğitimi başlangıç Seviyesi için üç aylık haftanın bir günü iki saatlik eğitim yeterli olmaktadır. İlk üç aylık eğitim sürecinde çocuklarımıza yer yön kavramı öğretme ile başlanmaktadır. Devam eden süreçte ise yaş ve zihinsel becerileri doğrultusunda algoritma kavramı öğretilmektedir. İlk üç aylık eğitim sonunda yer yön kavramını ve algoritma kavramını öğrenen çocuklar code org blog tabanlı kodlama programının belirlenen kurslarını da tamamlamaktadır.
Bu süreç sonunda çocuklarımıza Robotik Kodlama temel seviyesi verilmektedir. Temel seviyede çocukların algoritmik düşünme becerisi ve problem çözme becerileri geliştirilmektedir. Eğitimin yansımasını çocuklarımızın öncelikle günlük hayatlarına yansıtmaları hedeflenmektedir. Kendi kendine problemini çözebilen çocuklar özgüvenli ve otokontrollünü sağlayarak büyürler. Otokontrolünü sağlayabilen çocuklar ise hayatlarındaki başarı ya da başarısızlığın sorumluluğu üstlenen bireyler olarak geleceğe adım atmaları sağlanmaktadır.
Kendi içerisinde bir aşamalılık içeren Robotik ve Kodlama Eğitiminin ilerleyen sürecinde en önemli kazanımlarından biri olan yaratıcılık ve ince motor kaslarını geliştirici programlar uygulanmaktadır. Bunun yanı üç boyutlu tasarım programları ile üç boyutlu düşünme becerisi gelişen çocuklarımızın olaylara daha geniş pencereden bakabilmeleri sağlanmaktadır. Campüs Akademide verilen Robotik Kodlama Eğitiminde amaç çocuklarımızı tamamen ekrandan uzaklaştırmak olmamakla ile birlikte bu süreç daha çok gelişimlerini desteklemek için kullanılmaktadır.
Robotik kodlama, üretkenlik ve yaratıcı düşünme becerisinin gelişmesini sağlamaktadır. Çocuklarda bu becerilerin gelişebilmesi için problem çözme becerisinin ve algoritmik düşünme berecisinin de gelişmiş olması gerekmektedir. Bilişim teknolojileri ve yazılım alanında kendini geliştirmek isteyenler robotik kodlama ile yaşadıkları problemlerde farklı çözüm yolları üretme becerisi kazanmaktadır. Campüs Akademide Robotik Kodlama eğitimi bilişsel gelişimin üst sevilerde olduğu 5 – 14 yaş grubu öğrencileri kapsamaktadır. Bu kursta verilen algoritma eğitimi sayesinde çocuklar hem sıralı düşünme becerisi hem de planlı çalışma becerileri kazanmaktadırlar. Planlı çalışabilen çocukların bilimsel olarak akademik başarılarının da geliştiği kanıtlanmaktadır.
Sınıflar en fazla altı kişilik VİP gruplardan oluşmaktadır. Bu gruplar oluştulurken yaş ve algı seviyelerine ve Robotik Kodlama Eğitimindeki sevilerine göre belirlenmektedir. Uygunluk olduğu sürece duyuşsal özelliklerde bu grupların oluşturulmasında etkili olmaktadır.
Eğitime üç süreçten sonra da devam etmek isteyen öğrencilerimiz için aşağıdaki eğitim programı uygulanmaktadır.
Robotik ve Kodlama Eğitimi İçeriği
- Doc Robot : Bu eğitimle planlanan çocuklara yer yön kavramı kazandırmak , algoritma kavramını öğretmek ve oyundaki mevcut görevlere uygun algoritmalar yazabilmelerini sağlamaktır.
- org : Çocuklara mause kullanımı öğretmek , blok tabanlı kodlarla verilen görevleri tamamlamalarını sağlamak ve öğrendikleri kodları kullanarak özgün oyunlar üretmelerini sağlamaktır.
- Lego Wedo : Legolar ile önce örnek tasarımları yapıp kodlamak , programın kodlarını öğretmek, daha sonrasındaysa kendine has projeler üretip kodlarla harekete geçirebilmesini sağlamaktır.
- Kodu Game Lab: Üç Boyutlu oyun tasarlama programı olan Kodu Game Lab programı ile çocuklarımıza üç boyutlu düşünebilme ve kamera kullanımı öğretilmektedir. Üç boyutlu örnek oyunlar ile kodları tanıma aşamasından sonra diğer programlarda olduğu gibi çocuğun kendi potansiyelini ortaya çıkarması sağlanmaktadır.
- mBlock : Blok tabanlı kodlama programlarının daha geniş şekli olan mBlock ile metin tabanlı programlarda kullanılan hemen hemen her komutun karşılığı bulunmaktadır. Burada çocuklarımızın öğrendiklerinden yapabilecekleri animasyon ve oyunlar ile çocuklarımız genel olarak kodlamanın genel ve özel mantığını kavrayabilmektedir.
- Arduino Eğitimi : Temel elektronik bilgisinden sonra verilen arduino ile devreler kurabilme ve kurulan devrelerin kodlanarak çalıştırılması
- Tinkercad : Üç boyutlu nesne tasarımı ile çocuklarımızın üç boyutlu düşünebilme , olaylara farklı yollardan bakıp , farklı çözüm yolları bulabilme yeteneğini üst seviyelere taşınmaktadır.
Campüs Akademi’de çocuklarımızın gelişimini her alanda takip etmekteyiz. Robotik ve Kodlama Eğitimi ile birlikte; Çocuk Yogası Eğitimi, BİLSEM Sınavlarına Hazırlık Eğitimi, Dikkat Güçlendirme ve Zihin Geliştirme Eğitimi, Akıl Zeka Oyunları Eğitimi, Mental Aritmetik Eğitimi, GETAP (Gelişim ve Takip Programı) Eğitimi ve Anlayarak Hızlı Okuma gibi eğitimlerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımızın ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Gittikçe büyüyen ailemizde yeni çocuklarımızla beraber devam edebilmek, daha çok çocuğumuzun hayatına dokunabilmek için sizleri de atölyemize bekleriz. Daha detaylı bilgi için;
Bizlere ;
0 (537) 776 6262
0 (535) 977 0407
numaralı irtibat hatlarımızdan ulaşabilirsiniz…
E-POSTA:
ADRES:
Yurt mahallesi, 71555 sk. Süleyman demirel bulvarı göl vadisi sitesi A blok asma kat no:1 / 101 çukurova /Adana adresinden ulaşabilirsiniz.
WEBSİTE :
INSTAGRAM ADRESLERİ :
. campus_akademi
. adanaailedanismamerkezi
. adanagetapuygulamamerkezi